---------------------------

HackLordSniper 

Reverse engineering...                   

S obzirom da mi je bio potreban malo ozbiljniji generator funkcija odlučio sam se na Rigol DG1022. S obzirom da isti posjeduje optimalni odnos između cijene i mogućnosti.

Rigol DG1022 u svakm pogledu ispunjava svoje specifikacije, a sama kvaliteta izrade je vrhunska.

Unutar isporuke nalazi se:

1. Generator funkcija
2. Ispitni kablovi
3. CD sa uputama i upravljačkim programima
4. Kabel za napajanje

Zanimljivo je vidjeti da same ispitne kablove za Rigol proizvodi konkurentska kuća UNI-T. Sam generator je vrlo jednostavan, posjeduje integrirani sustav pomoći i znalci neće imati imalo problema oko korištenja istoga. Unutrašnjost je vrlo uredna, pedantna i vrlo mnogo pažnje je posvećeno detaljima.

Prilikom brzog preglda PCB-a primjećujem nezalemljeni konektor za ventilator, ako i predviđeni otvor. Rigol je očito ovdje izostavio isto iz razloga što se uređaj poprilično neznatno zagrijava. Unatoč činjenici da ventilator nije potreban odlučio sam ugraditi  bešuman ventilator "Revoltec - Air-Guard".

Samo srce osciloskopa je Altera Cyclone II FPGA dok su DAC krugovima uklonjene oznake. Ukolik pogledate slike pločice pod jakim svijetlom lako ćete uočiti vodove unutar višeslojnog PCB-a

Iako još uvijek Rigol manje kaska za konkurencijom upravljačkim programima koji nisu u potpunosti dotjerani sam instrument je vrhunske izrade. S obzirom da i Agilent koristi usluge Rigol-a te njihove proizvode preimenuje u svoje marke možete biti sigurni da sa kupovinom ovog instrumenta nećete pogriješiti. 

Projekti

 

Ovdje se nalazi većina projekata vlastite izrade.

Također ćete naći i ogroman pregled unutrašnjosti komercijalnih uređaja.

Naime iz komercijalnih uređaja se puno može naučiti, a to znanje je vrlo korisno pri izradi vlastitih sklopova i uređaja.

Projekti su kronološki složeni, a stariji projekti su loše tehnički dokumentirani i ponekad bez slika (iz razloga što poneki datiraju u 1998 g.)