---------------------------

HackLordSniper 

Reverse engineering...                   

Ovdje opisani linearni ispravljač je kupljen impulzivno iz razloga da mu je cijena bila u rangu prosječnih ispitnih kablova za ispravljač. Iako najprimitivnije napajanje u labosu ipak je najviše korišeno za manje projekte zbog brzine samog postavljanja. Kod programabilnih napajanja ipak je proces nešto duži zbog samog spajanja na računalo, povezivanja, najmeštanja...

No napajanje je radilo jako kratko, a bio sam pomalo naivan što nisam provjerio unutrašnjost istog. Naime sam transformator je pregorio iz razloga što je nekoliko puta manje snage nego što je potrebno. Vidi se i primjer Kineske brige o sigurnosti pri pregledu načina kako je kabel osiguran u kučištu, samo oštećene izolacije i neizoliranih mrežnih vodova.

S obzirom da mi je napajanje bilo žao baciti, odlučio sam malo pregledati kako je sastavljeno. Sam transformator ima dva izvoda (10 VAC i 20 VAC), prvi manji je ispravljen preko diode i putem otpornika služi kao napajanje Samsung mikroprocesoru. Isti je zaslužan za mjerač RF polja i LED display. Drugi izvod je punovalno ispravljen i služi kao napajanje za LM723CN naponski regulator i napajanje samog ispravljača. Korišteni tranzistor snage je 2N3055.

Sama prerada se se sastoji od izbacivanja transformatora, i napajanja ispravljača iz malog SMPS adaptera napona 20 V. S obzirom da je otpornik premale vrijednosti u krugu napajanja Samsung mikroprocesora dodan je predotpor 150 Ω.

Projekti

 

Ovdje se nalazi većina projekata vlastite izrade.

Također ćete naći i ogroman pregled unutrašnjosti komercijalnih uređaja.

Naime iz komercijalnih uređaja se puno može naučiti, a to znanje je vrlo korisno pri izradi vlastitih sklopova i uređaja.

Projekti su kronološki složeni, a stariji projekti su loše tehnički dokumentirani i ponekad bez slika (iz razloga što poneki datiraju u 1998 g.)