---------------------------

HackLordSniper 

Reverse engineering...                   

Ovdje opisani Teslin transformator je izrađen u dvije verzije. Dok je prva izrađena na univerzalnoj tiskanoj pločici, druga je morala biti preseljena na bakrenu tiskanu pločicu i biti oklopljena.

Ovaj Teslin transformator je radio u CW (constant wave) tj., konstantnom valu sa punovalno ispravljenim naponom. Iako se ovim načinom ne postiže vrlo visok izlazni napon postižu se poprilično visoke vrijednosti izlazne struje.

Samo mjesto izboja u nekoliko sekundi otopi metal vršnog kapaciteta. Ulazni napon je 400 VDC dok ulazna struja varira između 5 i 10 A ovisno o broju namota primarne zavojenice.

Sama topologija je iznimno komplicirana zbog konstrukcijskih granica korištenih poluvodiča. I samo hlađenje korištenih poluvodiča ograničava korištenje samog sklopa na nekoliko sekundi, a nepoštivanje navedenih granica jasno je vidljivo na prvim fotografijama.

 

Projekti

 

Ovdje se nalazi većina projekata vlastite izrade.

Također ćete naći i ogroman pregled unutrašnjosti komercijalnih uređaja.

Naime iz komercijalnih uređaja se puno može naučiti, a to znanje je vrlo korisno pri izradi vlastitih sklopova i uređaja.

Projekti su kronološki složeni, a stariji projekti su loše tehnički dokumentirani i ponekad bez slika (iz razloga što poneki datiraju u 1998 g.)