---------------------------

HackLordSniper 

Reverse engineering...                   

Ovdje opisani Teslin transformator je najkompliciraniji, najzahtjevniji i najnapredniji projekt koji sam izradio u ovome djelu. Sama izrada trajala je nekoliko godina, cijeli koncept je nekoliko puta iznova rađen, tehnike konstrukcije i korištene komponente su se mjenjale doslovno svaki dan.

Postignuto pražnjenje je 1800 mm sa onemogućenom prekostrujnom zaštitom iako je taj način rada poprilično riskantan za IGBT polumost. U ovaj projekt integirane su sve tehničke zaštite (temeperaturna mjeri temperaturu nekoliko vitalnih komponenata, detekcija pražnjenja u primar, detekcija previsokog ulaznog napona, detekcija previsoke ulazne struje, detekcija previsoke struje u primarnom dijelu...)

Sama izrada je i financijski poprilično zahtjevna s obzirom da su svi dijelovi uvezeni iz inozemstva. Pažnja je posvećena i estetskom dijelu konstrukcije, a radni rezultati su više nego odlični. Transformator je imao demo radove od preko 8 h i to pri 100 % maksimalnoj snazi bez ikakvog problema.

Prednost je također kontroler kojim se mogu postizati razna pražnjenja i regulacija izlazne snage 0-100 %.

Prve slike su trenutnog rada i  konstrukcije.


Projekti

 

Ovdje se nalazi većina projekata vlastite izrade.

Također ćete naći i ogroman pregled unutrašnjosti komercijalnih uređaja.

Naime iz komercijalnih uređaja se puno može naučiti, a to znanje je vrlo korisno pri izradi vlastitih sklopova i uređaja.

Projekti su kronološki složeni, a stariji projekti su loše tehnički dokumentirani i ponekad bez slika (iz razloga što poneki datiraju u 1998 g.)