---------------------------

HackLordSniper 

Reverse engineering...                   

Prvi uspješni Teslin transformator kojem je dodan i audio ulaz za audiomodulaciju.  Kasnije je sve preseljeno na univerzalnu tiskanu pločicu i ukomponirano u drveno postolje. Iskreno, nisam siguran gdje je taj transformator osim da se izgubio u procesu preseljenja.

Oduvijek mi je u ljepom sjećanju kao jedan od prvih koji je proradio, i kao jedan od onih koji je u silicijski raj odveo poveću količinu mosfeta.

Srce mu se baziralo na TL494, mosfet driveri su bili BD139/BD140, a mosfeti IRF740, potom IRFP450 i konačno IRFP460.

Iako je oscilator bilo fiksni povremeno sam pokušao i dovesti transformator u rezonancu pomoću strujnih transformatora izvedenih na primaru i sekundaru što je vidljivo u nekim slikama, nažalost sa TL494 to je bilo vrlo teško izvesti.

Sam projekt je u potpunosti iznova napravljen nekoliko puta i elektronika je drastično izmjenjena. Kasnije su izbačeni TL494 i BD139/140. Korištenjem oscilatora promijenjive frekvencije ovisne o povratnim vezama sekundara i primara postignuta je veća pouzdanost sklopa. Nažalost tim izmjenama se izgubila audio modulacija kao nepotreban dodatak. Zadnja verzija se nalazi na ravnoj drvenoj ploči i bila je vrlo pouzdana no zbog konstantne želje za većim pražnjenjem i povećavanja ulazne snage također je nekoliko puta mijenjana kompletna elektronika.

Vjerujem da se ovaj projekt izmjenjivao u više od 50-tak varijacija, svaka manje ili više uspješna od prošle.

Najveće postignuto pražnjenje je bilo u granicama 450 mm i vjerujem da je to sam vrh onoga što se moglo postići iz ovog sklopa s obzirom na njegova ograničenja.Projekti

 

Ovdje se nalazi većina projekata vlastite izrade.

Također ćete naći i ogroman pregled unutrašnjosti komercijalnih uređaja.

Naime iz komercijalnih uređaja se puno može naučiti, a to znanje je vrlo korisno pri izradi vlastitih sklopova i uređaja.

Projekti su kronološki složeni, a stariji projekti su loše tehnički dokumentirani i ponekad bez slika (iz razloga što poneki datiraju u 1998 g.)