---------------------------

HackLordSniper 

Reverse engineering...                   

Indukcijski grijač, kompletno izveden za jedan kišni vikend. Osnova sklopa je TL 494 i puni most od IRFP064 koji su uspjeli potrajati cijeli proces. Prvi problem je bilo rastapanja same zavojnice te sam ju kasnije zamijenio vodom hlađenom zavojnicom od bakrene cijevi 6 mm. Kako je rasla ulazna snaga, napon izlaznih kondezatora je postao premali kao i njihova sama konstrukcija nenamijenjena za visoke frekvencije. U konačnici sam uspio izvući izlaznu snagu od cca. 500 VA što je bilo dovoljno da vijak M10 dostigne Curie temperaturu u 0.5 sekundi.

Daljnjim povećavanjem snage sam postigao destrukciju sklopa, a popravak nije bio mogući iz razloga što je sve rađeno i dorađivano bez neke sheme i dosta jednostavnim konstrukcijskim tehnikama.

Vrlo mi je žao što je ovaj projekt star gotovo desetak godina te nisam dokumentirao kompletan napredak i izradu. Kasnije planiram krenuti u izradu manjeg indukcijskog grijača za vlastite potrebe, ali trenutno je sve još u fazi prototipa na papiru.

 

Projekti

 

Ovdje se nalazi većina projekata vlastite izrade.

Također ćete naći i ogroman pregled unutrašnjosti komercijalnih uređaja.

Naime iz komercijalnih uređaja se puno može naučiti, a to znanje je vrlo korisno pri izradi vlastitih sklopova i uređaja.

Projekti su kronološki složeni, a stariji projekti su loše tehnički dokumentirani i ponekad bez slika (iz razloga što poneki datiraju u 1998 g.)