---------------------------

HackLordSniper 

Reverse engineering...                   

ACER K330 LED Projektor

Naime iako sam dugo razmatrao nabavku projektora za gledanje filmova od te ideje me uvijek odgovorila cijena zamjenskih žarulja. Naime klasični projektor koristi vrlo skupe žarulje te cijena zamjenske žarulje vrlo lako može promašiti cijenu projektora. a životni vijek istih je poprilično kratak.

Sve je počelo razvojem DLP projektora od strane Texas Instrumentsa i prvi projektori koji su se pojavili su bili mikro projektori. Iako je Acer K330 samo jedan od klonova raznih drugih proizvođaća (ustvari se nezna točno tko je koga klonirao), Acer je ipak otišao korak dalje.

Naime Acerov projektor nema nimalo problema kao ostatak konkurencije sa gubitkom fokusa tokom zagrijavanja i još nekih manjih nedostataka.

Jedini mali nedostatak je da s prednje strane postoji nožica na vijak kojom se može podešavati visina projektora, ali s obzirom da ista nije na sredini projektor se može lako zaljuljati ili izgubiti ravnotežu.

No s obzirom da se radi o malom nedostatku nije potrebno isti uzimati u obzir. Tehnologija je TI-ova što se može vidjeti po većini procesora upravo od njih. Kvaliteta izrade je na visokom nivou te nemam nikakve zamjerke.

Životni vijek LED je deklariran na 20 000 h, ali i ovdje postoji jedan trik. Naime žarulju u klasičnom projektoru može lako promijeniti i prosječan korisnik dok na ovom projektoru izmjena LED neće biti nimalo jednostavna (posebno dio pronalaska adekvatne zamjene).

Iako slike projicirane slike nimalo ne odgovaraju istini (naime kamera nemože zabilježiti rezultat DLP projektora) stavio sam ih samo iz razloga da se vidi razlika korištenja projektora po danu i noći. Naime 500 ANSI lumena nije dovoljno za uporabu u svjetlom prostoru.

Svaka projekcija ovog projektora je jasna, bistra, oštra i boje su realne. Razina buke je minimalna i projektor se nimalo ne grije zbog vrhunski razrađenog sistema hlađenja.

Projekti

 

Ovdje se nalazi većina projekata vlastite izrade.

Također ćete naći i ogroman pregled unutrašnjosti komercijalnih uređaja.

Naime iz komercijalnih uređaja se puno može naučiti, a to znanje je vrlo korisno pri izradi vlastitih sklopova i uređaja.

Projekti su kronološki složeni, a stariji projekti su loše tehnički dokumentirani i ponekad bez slika (iz razloga što poneki datiraju u 1998 g.)