---------------------------

HackLordSniper 

Reverse engineering...                   

Projektorsko platno ELITE SCREENS

Naime priznajem da sam tokom kupovine projektora zanemario projektorsko platno.

Nakon malo igre sa projektorom odlučio sam da mi je ipak potrebno profesionalno platno za vjernu reprodukciju boja i kvalitetu slike.

Nakon obilaska nekoliko dućana i tvrtki koja drže projektorska platna shvatio sam da očito trgovci u HR  očekuju dolazak ovci kojima će naplatiti obično platno 10 000 kn.

Naime oko platna se također stvorio mistični krug kao oko audiofila koji daju tisuće EUR za metar ili dva  kabla koji upotpunjava boju zvuka.

Naime svako platno koje sam pregledao potpuno je isto (možda i tehnologija izrade je drugačija ali na prvi pogled su ista). Objašnjenja koja sam dobivao zašto baš izdvojiti nekoliko desetaka tisuća kuna na njihovo platno su bila toliko idiotska da ni malo dijete nebi povjerovalo te priče.

Nakon malo potrage pronalazim tvrtku ELITE SCREENS koja ima korektne cijene platna. Naime 85 EUR je cijena manualnog platna sa mehanizmom, dijagonale 2.5 m u 4:3 formatu.

Platno dolazi odlično upakirano, jednostavno za montažu (montirao sam ga sam u 5 minuta) te dolazi sa nekoliko opcija montaže. Mehanizam je čvrst, robustan i nimalo ne sumnjam da će trajati dugi niz godina. Samo platno je vrhunske kvalitete, perivo te je na istome reprodukcija slike savršena.

Toliko o ELITE SREEENS kao i raznih pokušaja prevare od trgovaca. 

Projekti

 

Ovdje se nalazi većina projekata vlastite izrade.

Također ćete naći i ogroman pregled unutrašnjosti komercijalnih uređaja.

Naime iz komercijalnih uređaja se puno može naučiti, a to znanje je vrlo korisno pri izradi vlastitih sklopova i uređaja.

Projekti su kronološki složeni, a stariji projekti su loše tehnički dokumentirani i ponekad bez slika (iz razloga što poneki datiraju u 1998 g.)