---------------------------

HackLordSniper 

Reverse engineering...                   

Iako je ZD917 jedan proizvod koji je sasvim neupotrebljiv sudeći po kopiji koju sam nedavno testirao nije potrebno odmah otpisati ZhongDi lemilice.

Naime i sam prizvođač je u konverzaciji priznao da su se unaprijedili, naučili na greškama i lansirali nove lemilice koje imaju ispravljene sve mane prethodnika.

Vrijeme je da provjerimo te tvrdnje i utvrdimo da li se pojavila generacija odličnih i povoljnih lemilica.

Naime za one koji ne vole čitati duge tekstove odmah ću zaključiti da je ZhongDi sasvim iskren i ZD985 i Zd987 su lemilice vrijedne kupovine.

Sve greške su stvarno ispravljene, pumpa je unaprijeđena i tiša (iako ne pretiha), grijači su kvalitetniji, male konstrukcijske greške su ispravljene, kontrola kvalitete poboljšana.

Svatko tko pokuša raditi sa navedenom stanicom za odlemljivanje shvatit će da je to jedan od najkorisnijih alata s kojima je ikada radaio. Iako okrenut amaterima (pogotovo onima koji vole reciklirati komponente) ne predstavlja loš izbor za profesionalu upotrebu.

Punu kutiju elementi sam odlemio u nekoliko minuta, kvalietniji grijač bez problema odlemljuje i velika hladila, unaprijeđena pumpa više nema problema sa većim lemnim mjestima.

Vodiči na klasičnoj lemilici su meki, a ista udobno leži u ruci.

S obziom na navedeno ZD985 sam zadržao kao par za Hakko FX888, a ZD987 kao samostalnu lemilicu na drugom stolu.

Mogući prigovor se može staviti na nedostatak ventilatora kod ZD985 s obzirom na kompaktnost iste i SMPS napajanje. +

 

Projekti

 

Ovdje se nalazi većina projekata vlastite izrade.

Također ćete naći i ogroman pregled unutrašnjosti komercijalnih uređaja.

Naime iz komercijalnih uređaja se puno može naučiti, a to znanje je vrlo korisno pri izradi vlastitih sklopova i uređaja.

Projekti su kronološki složeni, a stariji projekti su loše tehnički dokumentirani i ponekad bez slika (iz razloga što poneki datiraju u 1998 g.)