---------------------------

HackLordSniper 

Reverse engineering...                   

Ovdje ću opisati preradu napajanje bez strujnog limita u skuplji model sa strujnim limitom kao i usporedbu ispravljača a Njemačko i Kinesko tržište.

Naime prerada je došla jednostavno iz ideje s obzirom da mnogo današnjih proizvođača smanjuje troškove proizvodnje te im nije isplativo raditi nekoliko varijani sklopa. Povoljniji način je sve proizvoditi po istoj shemi i potom uz nekoliko kratkosponika promijeniti razliku između modela.

Za modifikaciju ove serije McVoice ispravljača sve što morate je dodati kratkospojnike na J4 i J5, zalemiti most na donjoj strani označen sa "2" i trajno izbaciti R3. Na mjesto promjenjivog otpornika za podešavanje struje umetnite otpornik iste veličine kao R3.

S obzirom da je kučište također odliveno kako bi odgovaralo više modela morate samo probušiti rupu na naljepnici za prolaz promjenjivog otpornika.

Također ćete vidjeti nekoliko slika usporedbe ispravljača sličnih specifikacija, ali druge zemlje proizvodnje.

Zanimljivo je hlađenje tranzistora (upotrebljeno samo kučište), kao i usporedba transformatora iz Kineskog ispravljača koji je pregorio.


 

Projekti

 

Ovdje se nalazi većina projekata vlastite izrade.

Također ćete naći i ogroman pregled unutrašnjosti komercijalnih uređaja.

Naime iz komercijalnih uređaja se puno može naučiti, a to znanje je vrlo korisno pri izradi vlastitih sklopova i uređaja.

Projekti su kronološki složeni, a stariji projekti su loše tehnički dokumentirani i ponekad bez slika (iz razloga što poneki datiraju u 1998 g.)