---------------------------

HackLordSniper 

Reverse engineering...                   

S obzirom da je glodalica zadnji stroj koji mi je nedostajao u labosu odlučio sam si pokloniti ju za rođendan. Iako sam opet bio prisiljen na Optimum zbog nemogućnosti kupovine drugih proizvođača na tržištu RH ugodno sam iznenađen dobivenim.

Glodalica, tek izvađena iz sanduka i stavljena na stol. Iako joj je bilo predviđeno upravo to mjesto zbog visine je prebačena na drugi stol.Najgori dio kupovine novih strojeva je tvornička konzervacija, hrpa pijeska svugdje, pokoji neispravan navoj i Kineski vijci sa samo skidajućom glavom :)

Stroj je rastavljen u najsitnije detalje, svaki  dio je pregledam, ukoliko je bilo potrebno obrađen, svaki navoj je pročišćen, sav pijesak ispran te nauljen za ponovno sastavljanje. Sama dekonzervacija stroja trajala je oko 7 dana i oko 100-tinjak radnih sati zbog temeljitosti dekonzervacije.Nakon što su svi dijelovi prošli kontrolu :), slijedi sastavljanje na stolu:Nakon kupovine škripca isti je rastavljen i očišćen jer je konzervacijsko ulje bilo zasićeno abrazivnim česticama preostalih od brušenja...Prva stvar nakon sastavljanja stroja je ugradnja mjernih letvi :)

Y os:X os:

Uklonio sam limeni držač gumene zaštite staza i napravio veći koji je došao na mjesto iste. Krajeve letvi sam učvrstio u završetke stola, a elektroniku na postavljeni lim. Vijke na limu sam morao upustiti kako nebi strugali po stolu.


Projekti

 

Ovdje se nalazi većina projekata vlastite izrade.

Također ćete naći i ogroman pregled unutrašnjosti komercijalnih uređaja.

Naime iz komercijalnih uređaja se puno može naučiti, a to znanje je vrlo korisno pri izradi vlastitih sklopova i uređaja.

Projekti su kronološki složeni, a stariji projekti su loše tehnički dokumentirani i ponekad bez slika (iz razloga što poneki datiraju u 1998 g.)