---------------------------

HackLordSniper 

Reverse engineering...                   

Naime dobio sam ovaj printer po nešto povoljnijoj cijeni kako bi ka istestirao i eventualno napravio recenziju. Samo sastavljanje printera je trajalo jednu noć, od 8 navečer do drugi dan 8 ujutro uz iznimnu pažnju na svaki detalj.

Same upute su poprilično dobre iako ponekad zbunjujuće i pogrešno posložene pa se neke komponente sastavljaju nakon što se završila prethodna konstrukcija koja znatno otežava sastavljanja.

Printer inače nema veze s Vellemanom već je to samo prepakirani 3Drag printer tako da o printeru nemožemo suditi prema nekakvoj Vellemanovoj reputaciji.

Ukratko, printer je ništa više od običnog smeća. Plastični dijelovi su iznimno loše kvalitete, aluminijska X-Y konstrukcija je svinuta i puna oštrih neobrađenih rubova, Z-os dolazi sa običnom navojnom šipkom koja je toliko loše kvalitete da pri rotaciji otkine nosač Z motora. Sami steperi su preslabi, grijana postelja ima udubinu u sredini, napajanje je neadekvatno, Z os je tako loš osmišljena da se diže pod kutom umjesto paralelno...

Mogao bih nabrajati nekoliko stranica, ali svaka komponenta je toliko loša da je to sramotno i printer sam vratio uz povrat novca.

Iako Velleman ima odlične kitove, ovdje se radi o skoro pa prijevari. Podršku ne očekujte jer su oni samo prepakirali smeće koje su kupili "na veliko" sa svojim logotipom.

Evo nekoliko slika najboljeg ispisa nakon hrpe dorada i samog printera.

Projekti

 

Ovdje se nalazi većina projekata vlastite izrade.

Također ćete naći i ogroman pregled unutrašnjosti komercijalnih uređaja.

Naime iz komercijalnih uređaja se puno može naučiti, a to znanje je vrlo korisno pri izradi vlastitih sklopova i uređaja.

Projekti su kronološki složeni, a stariji projekti su loše tehnički dokumentirani i ponekad bez slika (iz razloga što poneki datiraju u 1998 g.)