---------------------------

HackLordSniper 

Reverse engineering...                   

ATTEN ATF20B

Specifikacije na papiru nisu tako loše, osim primjerice rezolucije koja je najlošija u klasi. Iako iz papira se jasno može iščitati da Atten nije uspio doći imalo blizu Rigol-u i njihovom DG1022 generatoru funkcija.

U očaju Atten je nagurao poveći display nadajući se da će upravo to biti presudna točka u kupovini. No mnoge je zanimao ovaj instrument u praksi pa nakon malo dopisivanja s Attenom ubrzo je UPS dovezao testni uređaj.

Katastrofalno zapakirano, sa uputvima samo na Kineskom jeziku, ponešto loših kablova i sam uređaj.

Nakon nekoliko minuta korištenja uređaj pokazuje svoje prve mane. Naime samo upravljanje i softwer je izvedeno toliko loše da se nemoguće snaći dok Rigol odmah poznajete kao svoj džep. Svakoj funkciji poslije sinusa frekvencijski opseg pada toliko nisko da je to smiješno, očito da su inžinjeri ovog instrumenta se izgubili već na samom početku. Drugi kanal je neiskoristiv jer ima 10 puta manji frekvencijski opseg od prvog.

Nije "pravi" arbitrarni generator jer osim nekoliko ugrađenih nemožete učitati svoje, software ne postoji. Prednji USB host ne radi, nakon otvaranja je jasno da je lažan. USB host priključak nije spojen na matičnu ploču niti postoji mjesto gdje bi mogao biti spojen.

Uređaj se pregrijava vrlo brzo, ventilator su izostavili vjerojatno jer nisu htjeli mjenjati mrežni prekidač.

Ukratko jasno je vidljivo da Atten nije imao inžinjere sa znanjem za razvoj ovakvog instrumenta, a iz tog razloga su na hrpu nabacali nekoliko općenitih shema iz datasheet-a, napisali par očajno loših linija koda i izbacili proizvod.


Projekti

 

Ovdje se nalazi većina projekata vlastite izrade.

Također ćete naći i ogroman pregled unutrašnjosti komercijalnih uređaja.

Naime iz komercijalnih uređaja se puno može naučiti, a to znanje je vrlo korisno pri izradi vlastitih sklopova i uređaja.

Projekti su kronološki složeni, a stariji projekti su loše tehnički dokumentirani i ponekad bez slika (iz razloga što poneki datiraju u 1998 g.)